ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK ÇALIŞMALARIMIZ
Fi Kolejinde 9. Sınıftan itibaren tüm sınıf düzeylerinde TYT ve AYT başarısını arttırıcı çalışmalar yapılır. Bu çalışmaların bazıları direkt olarak TYT ve AYT’ ye yönelik olup bazıları da dolaylı olarak TYT ve AYT başarısını destekler niteliktedir.
Bir öğrencinin başarılı bir TYT ve AYT hazırlık süreci geçirebilmesi ve performansını maksimum düzeyde kullanabilmesinin temellerinin okulda atıldığının bilincindeyiz. Okulda sağlam bir temel oluşturmadan, sadece dışarıdan alınacak desteklerle çok yüksek bir TYT ve AYT başarısı elde edilemez. Bu nedenle okulumuzda akademik öğretim kalitesinden ödün vermeden TYT ve AYT çalışmaları sürdürülür.
Bir sınava tam donanımlı girebilmenin yolu iyi bir hazırlık döneminden geçer. Öğrencilerimizi TYT ve AYT ye tam olarak hazır hale getirebilmek için öncelikle onlara TYT ve AYT sistemini tüm ayrıntıları ile tanıtırız. Öğrencilerimize ve velilerimize eğitim –öğretim yılı başında bilgilendirme amaçlı TYT ve AYT seminerleri düzenleriz. Bu seminerler sonrasında sene boyunca da ihtiyaç duyan öğrenci ve velilerimize bireysel bilgilendirme yaparız.
Öğrencilerin TYT ve AYT ye yönelik eksiklerinin kapatılması amacı ile ders öğretmenleri ile bire bir randevulu etütler yapılır. Bu etütler, öğrenci ihtiyacına göre konu anlatımı veya soru çözümü şeklinde olabilir. Etüt çalışmaları yolu ile her öğrencinin bireysel eksiklikleri kapatılmış olur. Etütlerin her öğrenci ile bireysel olarak yapılması, öğrencinin öğrenme hızına ve bireysel özelliklerine göre eksikliğinin kapatılmasına olanak verir.11 ve 12.sınıflar üniversiteye hazırlık takviye kurslarımız uygulanacaktır.
DENEME SINAVLARI
9. ve 10. Sınıflarda ayda bir TYT, 11. Sınıflarda on beş günde bir TYT, 12. Sınıflarda her hafta TYT(Temel Yeterlilik Testi)-AYT(Akademik Yeterlilik Testi) deneme sınavları uyguluyoruz. Deneme sınavlarımız; soru yapısı ve ölçme-değerlendirme şekliyle ÖSYM’nin uyguladığı sınavlar ile birebir paralellik gösteriyor ve isabetli, özgün sorulardan oluşuyor.
ÖLÇME DEĞERLENDİRME
Tüm deneme sınavlarımızı Defne Eğitim Kurumlarında “Ortak Sınav” şeklinde gerçekleştiriyoruz. Böylelikle öğrencinin kendisini geniş bir grup içinde değerlendirmesini sağlıyoruz. Okulda uygulanan çoktan seçmeli sorulardan oluşan sınavlarımızı, Ölçme Değerlendirmeye tabi tutuyoruz. Basılı olarak ve dijital ortamda karne, kazanım analizi, derece gibi tüm detaylı analiz ve raporları öğrenci ile paylaşıyoruz. Raporları, mentör öğretmen aracılığı ile öğrenciyle değerlendiriyor ve öğrenciyi uygun çalışmalara yönlendiriyoruz.
ETÜT SİSTEMİ
Etütlerimizi, öğrencilerimizin öğrenme eksiklerini tamamlamak amacıyla uyguluyor, sınıf ve öğrenci seviyesine göre planlanıyoruz. Etütlerde konu tekrarı, soru çözümü, test uygulaması vb. yöntemlerini kullanılıyoruz. Etütlerde, Karekök, Limit, Eksen, Fi yayınlar Dijital yayınlardan faydalanıyoruz.
REDOFİS (Randevulu Ek Ders & Ofis Sistemi)
Anlatılan derslerin ne seviyede öğrenildiğinin belli periyotlar dahilinde ölçülmesi, sürecin belki de en önemli aşamasını oluşturmaktadır.
Fi Koleji yıl içinde uygulanan her bir sınav için analiz raporları hazırlar. Bu raporlar ile anlatıldığı halde anlaşılmayan konular ortaya çıkarılmış olur. Tekrar edilmesi veya soru çözümleri ile takviye edilmesi gereken öğrenciler tespit edilir.
Öğretmenler takviye edilecek konuları belirleyip ders anlatımı ile ek ders aktivitesi, soru çözüm ile ofis aktivitesi planlar. İşte burada REDOFİS devreye girer.
REDOFİS; planlanan ek ders ve ofis aktivitelerine, öğrenciler randevu alarak veya Branş Öğretmenlerinin Yönlendirmesi ile katılımını sağlar.
Böylelikle öğrencilerinde planlı bir çalışmaya yönlendirilerek eksik kaldıkları, anlayamadıkları, tekrar etmek istedikleri konuları REDOFİS aktiviteleri ile tamamlamaları temin edilmiş olur.
Check-Up Sınavı
Öğrencilere Modüllere Bölünmüş Dersler Belli bir akademik Takvim içerisinde Anlatılır. Konu Arkasından Yapılan sınav sonucuna göre Tekrar Anlatım (1.2.3. Anlatım) Şeklinde Gerçekleşen Tekrar Çalışmasıdır.
Akvaryum: Verilen ödev ve çalışma testlerinin sonucunda verilen ödevleri zamanında bitirmeyen öğrencilerimizin sorumluluklarını yerine getirene kadar kütüphanede etüt öğretmenlerimizin gözetiminde mecburen misafir edildiği ve ödevlerini bitirene kadar çıkış izni verilmediği sistemdir.
Gece etütleri: 12 ve 11. sınıf öğrencilerimizin hafta içi 19:00 22:00 saatleri arasında katıldıkları çalışmalardır. İşlenen konular ile ilgili kütüphanemizde sessiz bir ortamda soru çözülerek işlenen konuların kalıcı öğrenmeye dönüştürüldü çalışmadır.